Winkelwagen

Welkom


CONTACT:
Brabis Bikes / Bike on Tour heeft een werkplaats annex "showroom" in  het Heuvelpark, Heuvelstraat 5 in Dongen.
Gewoonlijk zijn wij daar te vinden op donderdag, vrijdag en zaterdag van 10 tot 5, maar maak voor de zekerheid van tevoren altijd een afspraak met Martin (dan zorgen we dat we er zijn).

Tel.: 065 06 213 59

Email: martin@bikeontour.nl


Onze webwinkel is een paar weken "op de schop" - want druk bezig met nieuwe artikelen die meer toegespitst zijn op onze eigen Brabis - fietsen (even niks bestellen dus) - en nou we t daar toch over hebben:
Al gekeken op onze nieuwe "site" www.brabisbikes.nl  ?
 
 Hij is dus klaar; de "Brabis Pelgrim"; de vakantiefiets die we speciaal gebouwd hebben voor alle Santiago d C- , Rome-, en nog-verdergangers, die géén zin en/of tijd hebben hun eigen fiets samen met ons op te bouwen. De spec's: Rohloff, Son, B&M, Tubus, Continental enz. - zoals het ons betaamt óp en áán een dóór en door betrouwbaar stalen frame.    

Ook leuk: wij zijn dealer geworden van de Gevenalle Retroshifters. Deze shifters vormen een werkzame combinatie met V- of andere remgrepen en zijn bedoeld om op dropbars (racesturen) altijd goed te kunnen schakelen. Het plaatje maakt veel duidelijk of kijk anders even naar dit filmpje: http://vimeo.com/35479471  


WELKOM bij BIKE ON TOUR, dé site voor vakantiefietsers en iedereen die dat wil worden.
(Voordat we losbarsten; kijk ook even op onze nieuwe "blogsite" www.brabisbikes.nl ) 

ONS DOEL:

Zoveel mogelijk mensen "aan" 't Vakantiefietsen!!

Vakantiefietsen is een "virus" dat je nooit meer loslaat. 
Op eigen kracht, geholpen door een stuk ingenieuze techniek, de wereld verkennen is voor veel mensen, waaronder wij, 't mooiste dat er is.
Wij hopen daar met Bike on Tour een kleine bijdrage aan te kunnen leveren.

 ONZE SPECIALISATIE:

Wij zijn gespecialiseerd in stalen vakantiefietsen, en dat is niet voor niets; staal is een prachtig materiaal en een modern stalen frame is sterk, licht en taai, absorbeert wegoneffenheden en zorgt zo voor een comfortabele "ride". 
Dat zijn eigenschappen die wij weten te waarderen wanneer het asfalt overgaat in grind. 
 
Toch hebben wij ook aluminium fietsen staan en ook dat is niet voor niets: een aluminium frame is (meestal) net iets lichter dan staal en wat stijver, waardoor er minder (trap)kracht verloren gaat en zo voor meer efficiëntie en snelheid zorgt. 
En dat zijn eigenschappen die we waarderen wanneer we snél, vér willen komen. 
Vergelijk het maar met wandelschoenen tegenover gympen of met een trekpaard tegenover een renpaard.
Een aantal van deze alu fietsen zijn bij uitstek geschikt als audax-fietsen, dus voor brevet-rijders.

Kom ze (de fietsen, niet de paarden) bij ons in Dongen maar bekijken; stuur een email (martin@bikeontour.nl) of bel (0650621359) om een afspraak te maken. Wij zijn dus open - na afspraak. En we nemen er echt de tijd voor; vooral omdat we zelf vol enthousiasme zitten over fietsen (de dingen) en fietsen (de bezigheid).

ONZE MERKEN:

Wij zijn dealer van Vittorio, Surly, Tout Terrain, Brabis, Intec, VDV, Steppenwolf en Rainbow; merken die hun kwaliteiten dagelijks bewijzen op de zwaarste tochten.
En al onze fietsen zijn customizable, zodat ze ook aan jouw specifieke wensen voldoen.

JE EIGEN (MAAT)FIETS BOUWEN:

Tegenwoordig bouwen veel van onze klanten zelf hun eigen fietsen bij ons op. Met ons gereedschap en onze hulp. Zo weten ze precies hoe hun fiets in elkaar zit en weten ze onderweg ook precies wat ze moeten doen, mocht er onverwachts een probleem optreden. 
   
WEBWINKEL

In onze webwinkel links, vind je bij "Producten" de beste fietsen en accessoires voor de serieuze lange-afstandsfietser (en vergeet niet even bij de aanbiedingen te kijken).

Tot ziens in Dongen, of ergens onderweg,
Martin        
martin@bikeontour.nl

ps. Staal heeft naast de door ons zo gewaardeerde rij-eigenschappen nóg een pluspunt boven de andere framematerialen: het belast van alle frame-materialen het milieu het minst en in een minder belast milieu is het gewoon beter en mooier fietsen (en leven)!