Winkelwagen

Fietsvakantie, waarom?Tja, je moet 't gedaan hebben om erover te kunnen oordelen. 
Zittend op de bank, kijkend naar de (3D?)TV, lijkt 't op het eerste gezicht helemaal niet aantrekkelijk; Fietsen, en dan nog ver ook? Daar hebben ze toch de auto en het vliegtuig voor uitgevonden! 
Slapen in een tentje? Daar heb je toch hotels voor! 
Je eten klaarmaken op een allesbrander? Doe ik wel op m'n kookeiland!
Klinkt allemaal heel logisch en realistisch en dat is t waarschijnlijk ook, maar naast realistisch zijn een heleboel mensen ook een beetje avontuurlijk, een beetje romantisch, of het luxe leventje met allerlei bijkomende beslommeringen een beetje zat.
En voor al die mensen zou een fietsvakantie wel eens een hele positieve ervaring kunnen zijn.

Het leven wordt opeens heel anders; eigenlijk totaal ongecompliceerd. Je moet je eigen weg zoeken en die op eigen kracht afleggen, je moet je eigen eten bij elkaar scharrelen (mag best in een winkel - je hoeft je eigen eten niet persé in een wei te vangen), je moet je eigen tentje opzetten (of je hotelletje zoeken) en ongetwijfeld kom je onderweg mensen tegen die het heel leuk vinden wat je aan het doen bent en dolgraag een praatje met je willen maken (heb je dit ooit in de auto meegemaakt?). 

Daarmee komt de fietsvakantie wel ontzettend dicht bij ons meest natuurlijke oergedrag: rondtrekken op zoek naar eten, onderdak, contacten en nieuwe indrukken.  En, tenzij je een hele verstokte "luxegenieter" bent, zou je  je met dit (bijna) oergedrag wel eens heel happy kunnen voelen!  
Maar dat weet je pas als je het een keer doet! 
Lang en ver hoeft niet; Zelfs je eigen provincie ziet er op de fiets al  heel anders uit dan in de auto en al na twee dagen fietsen ben je meestal alle tijdsbesef kwijt en "los" van je dagelijkse beslommeringen (wij tenminste altijd wel).
Direct een hele mooie vakantiefiets kopen (mag wel, maar) hoeft ook niet! Als je eigen fiets in goede conditie verkeert en een stevige bagagedrager heeft, dan is er altijd wel een avontuurlijke buurman/vrouw die je voor een paar dagen zijn (oude) tentje wil lenen. Een slaapmatje en slaapzak vallen ook altijd wel ergens te ritselen en dan staat niets je eerste "fietsvakantie-avontuur" meer in de weg.

Wij wensen je net zo veel plezier als we altijd zelf gehad hebben!