Winkelwagen

Onze Merken


SURLY

Surly is een sympathiek Amerikaans merk dat de fiets net even anders bekijkt dan wij hier in Nederland.
Hadden wij hier in Nederland last van "de remmende voorsprong" (omdat wij hier al meer dan 100 jaar fietsen), in de VS konden ze "de fiets" rustig bekijken, rustig afkijken en rustig de essentiële keuzes maken die belangrijk zijn voor "de fiets" zoals zij hem wilden hebben.

Long Haul Trucker.
Surly is daar heel ver in gegaan en in hun Long Haul Trucker hebben ze alle benodigde eigenschappen van een goede "lange-afstandsfiets-met veel bagagecapaciteit" weten te verwerken, zoals een no nonsense, zeer betrouwbaar stalen frame met een laag bracket en een gestrekte bouw (zodat er voldoende "zit- en bagageruimte" beschikbaar is en de fiets zeer comfortabel rijdt).
Bovendien hebben zij hun Long Haul Trucker frame héél universeel gemaakt: alles past er op (BSA bracket, plaats voor downtube-shifters, 26" of 28" wielen, brede banden, alle sturen enz.) dus de fiets kan op tientallen manieren opgebouwd worden en je kunt je fiets dus net zo duur, of (bijna) zo goedkoop maken als je zelf wil. 
Mijn gewaardeerde collega Eric van "de vakantiefietser" vindt dat laatste een nadeel, maar ik niet: een vakantiefiets rijdt niet slechter met een goede zadelpen van € 18,-- dan met een super-de-luxe van € 180,-- en zo zijn er nog meer onderdelen te noemen die je wél in je portemonnee schelen, maar niet in je fietsplezier!
Dat Surly zijn frames laat bouwen in dezelfde fabriek als waar ook de duurste Koga's, Id-Works's en Cannondale's waarschijnlijk vandaan komen vind ik óók geen nadeel - vooral niet omdat Surly daarmee zijn frames ook nog eens betaalbaar houdt. 

Cross Check

De Cross Check is het "snellere broertje" van de Long Haul Trucker. 
Jawel, ook met de universaliteit van zijn grote broer, zodat alles er op past, maar de Cross Check is wat korter van bouw en de buizenset is wat lichter.
Hij heeft dus een wat sportiever rijgedrag en hij komt het best tot zijn recht als je met - of zonder - lichte bagage snel naar Barcelona (ik noem maar wat) wil "raggen".

Surly maakt met zijn frames hele kleine maatsprongetjes (2 cm) en hiermee gaan zij recht in tegen de - voor de fabrikant - zeer kostenbesparende S-M-L-XL maatvoering. Hoe de Surly opgebouwd wordt, zoeken we samen in de boeken en op internet uit en als je hem - met onze hulp en ons gereedschap - bij ons in elkaar wil bouwen, doen we dat graag. 

Op de foto's enkele van onze Surly's

Vittorio

Helemaal met de hand gebouwd, helemaal in de gewenste geometrie, helemaal in de gewenste uitvoering, helemaal in Nederland gebouwd, met de beste stalen buizen die, dat dan weer wel, vaak helemaal uit Italië komen (bijv. Columbus Zona): Vittorio.
Dat betekent dat we de fiets het karakter kunnen geven dat je zelf wil; van heel graag "rechtdoor willen" tot heel graag "de bocht induiken", van ultra-stijf tot uiterst comfortabel, met een slooping of een klassieke bovenbuis- recht of gebogen-, heren- of damesmodel of mixte, met ketting-aandrijving of riem, met kabelvoering naar keuze enz. enz.
Daarbij is ook de kleur naar keuze en de verdere opbouw natuurlijk ook. Als je wil kiezen we alle onderdelen samen uit en bouwen we hem samen op (in onze werkplaats).
Ondanks de geboden mogelijkheden en de geboden kwaliteit is een Vittorio tóch betaalbaar! Zeg maar zo'n € 500 duurder dan een gelijk uitgevoerde fabrieksfiets.
Ik - en velen met mij - vind(en) t jammer dat "we" hier niks meer zelf kunnen maken - met als excuus dat "de arbeid" hier te duur is. Met Vittorio hebben we gelukkig de uitzondering hierop!

Velo de Ville

Bijna Nederlands, want gebouwd in Duitsland, net over de grens bij Winterswijk, is Velo de Ville.
Vélo is niet alleen het Franse woord voor fiets, maar ook het Duitse (minder gebruikt, maar desondanks!) en de tussenvoeging "de" is geen vertaling van het Franse "de" (wat "van (de)" betekent), maar slaat op D E van "DEutschland". Van "Ville" kan ik weinig bakken, maar ik vermoed dat een dichterlijk aangelegde medewerker van VdV, die beginrijm van 2 V'tjes wel leuk vond.
Blijft staan dat Velo de Ville een middelgrote Duitse fietsenfabriek is die een aantal leuke modellen in haar programma heeft waar wij als vakantiefietsers goed mee de weg op kunnen.
Bovendien is het met de jongens van VdV prima werken; als er al eens iets kapot gaat, zijn ze er als de kippen bij om het probleem heel snel en heel goed op te lossen.

VdV R65 
De R65 is hun "26", Big Apple - vakantiefiets" en in t speciaal daarvoor ontworpen stalen frame passen hele brede banden (tot pakweg 6 cm breedte). Daarmee, in combinatie met de bijna-mountainbike-geometrie, is het één van de meest comfortabele reisfietsen van dit moment! Niks snel, niks pittig, maar de luxe ervaring die je hebt in de klassieke Citroën DS ("de Snoek", en dan een die rijdt).

VdV T450 en T850
Klassieke lijnen, klassieke lugs, klassiek Cromo-staal, klassieke 28". 
Klassieke lange-afstands fietsen, om met statige "koffertassen" van dit hotel naar het hotel 90 km verderop te toeren - in alle comfort.
Bij alle VdV's kun je je eigen kleur kiezen en er zijn vele uitvoeringen mogelijk! En als VdV iets niet op kan bouwen, doen wij dat voor je!

Tout Terrain

TT is een lekker eigenwijs Duits merk (Ontwerp in "Het Zwarte Woud", frame gelast in Tsjechië en vervolgens opgebouwd en getest in Het Zwarte Woud) dat alléén stalen frames bouwt en gekenmerkt wordt door de geintegreerde, vaste bagagedrager, die dus een vast onderdeel van het frame vormt.
Die bagagedrager draagt bij aan de stijfheid van het frame en hij kan ook nooit losraken!
Nog een stukje eigenwijzigheid: TT bouwt zijn fietsen met schijfremmen. Die remmen beter dan velgremmen, zeggen ze (dat klopt) en ze slijten je velg niet af (en dat klopt óók). Dat schijfremmen heel heet kunnen lopen als je bergaf steeds in de remmen hangt, klopt óók, maar datzelfde geldt voor velgremmen, waarmee je je velgen óók gloeiend kunt stoken.
Desondanks zijn ze bij TT óók niet gek en kun je met hun "a-la-carte" optie je TT bijvoorbeeld met velgremmen uit laten rusten - en een kleur naar wens kiezen.
Naast het unieke ontwerp met zijn geïntegreerde drager en de keuze voor absolute high-end onderdelen, zijn de TT's SUBLIEM van afwerking en staan ze daarmee op eenzame hoogte!

Silk Road

De Silk Road is dé reisfiets van TT met een prachtige Deddaccai buizenset, de kenmerkende geïntegreerde bagagedrager (notabene van RVS - onder de prachtige poedercoating), de uitgekiende "bijna MTB-geometrie",
en zijn 160 kg (!!) draagkracht.

Panamericana

Een fiets waamee je in alle comfort náást de weg kunt gaan rijden.... waar de rauwe eieren op de bagagedragers  héél blijven als je besluit rechtdóór het ravijn in te duiken. 
Een fiets die zo lelijk is dat-ie de Bouvier van de buren doet kokhalzen... 
Maar hij is van Tout Terrain en daarmee tot in het uiterste doordacht (óók de bagage is afgeveerd!) en subliem van afwerking en kwaliteit.
Kijk maar met een technisch oog naar de foto, dan wordt alles duidelijk.

Steppenwolf  

Steppenwolf komt óók uit Duitsland en t is geen geheim dat Robbert Rutgrink (van onze eigen Santos) mee aan de wieg van dit kleine merk heeft gestaan.
Zijn wij vooral voorstanders van stalen fietsen, Steppenwolf vinden we ook best goed - ook al zijn ze dan van aluminium. 
Wielertoeristen en brevetrijders, die snelle jongens die in een paar dagen Parijs-Brest-Parijs rijden, vinden ze ook goed; want ze zijn licht, snel en toch redelijk comfy. Bovendien zijn ze heel Basic (dat "concept" lijkt Steppenwolf te claimen), wat betekent dat er helemaal geen overbodige gekkigheid op en aan de fietsen zit - en wat er niet aan zit, kan ook niet kapot gaan of vies worden.

Tiago Light

Deze crosser - met ronde Beta UltraLite buizen (onze speciale keuze) of momenteel hydroformed Alpha Ultra Lite buizenset bouwen wij zelf op tot een razendsnelle lange-afstandsverslinder met lichte bagagecapaciteit.
Mochten we nog eens een Brevet willen halen, dan pakken we waarschijnlijk deze fiets (daarna kunnen we aan de zuurstof, wat dan niet aan de fiets ligt, maar aan óns)