Winkelwagen

Licht


Licht op je vakantiefiets?
Een antwoord als "nee, hoeft niet, want op vakantie fiets je niet als het donker is", vinden wij een beetje te kort door de bocht. Wij vinden licht wél handig en vaak zelfs noodzakelijk: niet alle tunnels zijn verlicht, en helaas zijn wij niet altijd uitgefietst als het donker of mistig wordt.
Dus ons antwoord is "ja"! Maar wat voor licht?

 Ten eerste altijd een achterlichtje: Voor enkele euro's maak je je zichtbaar voor het achteropkomend verkeer, dat zelf niet altijd over licht beschikt (en zonder licht werken de reflectievlakken op de MSX of Ortlieb niet) en voor een paar euro's meer heb je een luxe uitvoering met allerlei technische bling-bling en opvallende disco-effecten.

Ten tweede vóór en dat kan dan een accu(/batterij) of naafdynamo-gevoed licht zijn.
De accu/batterij variant vergt enige discipline: je moet namelijk altijd voor een goed gevulde accu zorgen of voor reservebatterijtjes. 
In een range van enkele tientjes tot een paar honderd euro heb je de keus tussen bruikbare exemplaren, goed voor enkele uren behoorlijk licht en geavanceerde superlampen, goed voor enkele tientallen uren van het helderste soort.  
Al deze lichtjes kun je bovendien meestal gemakkelijk van je fiets afhalen en dus ook in en rond de tent gebruiken als vervanger van de zaklamp (neem toch altijd een zaklampje mee; dan kan de één een bezoek aan het sanitair achter de struiken brengen, terwijl de ander door kan gaan met het zoeken van zijn fietssleuteltje in het gras - dit gaat uiteraard alleen op als je met z'n tweeën bent).

De tweede variant vergt wat minder discipline: de naafdynamo "zit altijd vol stroom" (zolang je rijdt tenminste) en je lamp zelf zit veilig (vast) op de fiets. Een modern B&M Lumotec voorlicht bijvoorbeeld heeft bovendien ook nog eens standlicht, wat betekent dat-ie ook nog even door blijft schijnen als jij al met je fiets stilstaat - en da's veilig!
(Je dynamo-gevoed achterlicht heeft natuurlijk ook standlicht en ook dat is veilig!)

Een bruikbare (Shimano) naafdynamo plus zo'n moderne B&M Lumotec kosten samen evenveel als een middenklasse "Accu-licht". 
Met een SON-naafdynamo gekoppeld aan diezelfde B&M Lumotec ben je wat duurder uit dan met de N.L.Tek Helios accutopper, maar dan heb je ook het beste op naafdynamo-gebied te pakken.
Shimano met zijn Alfine naafdynamo loopt echter kwalitatief niet zo heel ver achter en die is toch weer enkele tientjes voordeliger.

Conclusie uit dit alles: zelfs als je geen (voor)licht op je fiets neemt, neem je vast en zeker toch wel een zaklantaarntje mee op je lange fietsvakantie. Zoek er dan een die je met een klemmetje op je stuur kunt vastzetten en je slaat toch twee vliegen in één klap.