Winkelwagen

Fietstassen

 | 

Fietstassen, waterdicht


Waterdichte fietstassen zijn een must als je onderweg veel regen, mist, sneeuw of stof kunt verwachten. De Duitse MSX tassen zijn van topkwaliteit, licht van gewicht, ijzersterk, in enkele maten en in op- en onopvallende kleuren verkrijgbaar. Ze zijn er met rol- en klepsluiting (over de rolsluiting).
De toevoeging "CX" betekent "GEEN magnetische outerbag ophangpunten". 
De toevoeging "MX" betekent "WEL magnetische outerbag ophangpunten".
"Avantgarde" houdt bij MSX in dat het materiaal waarvan de tassen gemaakt zijn een "textiel-achtig" uiterlijk hebben - en dus nauwelijks glimmen.
"Elegance" betekent dat het materiaal glad is, en dus een glimmend "zeil-achtig" uiterlijk heeft.
Qua kwaliteit (waterdichtheid en stevigheid) maakt het helemaal niks uit; die is bij MSX altijd perfect!
De "Outerbags" zijn de kleine tasjes die je op sommige foto's buiten op de grote tassen ziet zitten (en zijn handig voor t opbergen van de uien, vieze sokken of andere waardevolle spulletjes die je mee wil nemen - al dan niet aan de bijgeleverde draagriem).

Veel gevraagd: "Wat is nou het grote verschil met Ortlieb?".
Antwoord: de Ortliebs hang je "vanzelf" op aan je bagagedrager (het handvat opent de klemmetjes, je laat de tas op de bagagedrager zakken, laat het handvat los en de klemmetjes sluiten zich - en de tas hangt... en andersom haal je hem zo gemakkelijk ook weer los .... een kind van 7 kan dit gemakkelijk, een "boef" van 27 óók), bij de MSX zul je de klemmetjes zelf met je duimen open moeten duwen, dus dat is een paar seconden méér werk (een kind van 7 kan dit niet, en de ongeoefende 27-jarige "boef" zal er ook wat meer moeite mee hebben)
Daarnaast lijkt het (in- en uitwendige) skelet van de MSX wat steviger en de "stof" wat dikker. 
Nog twee pluspuntjes voor de MSX: De veiligheids"haak" van de MSX aan de achterzijde - die achter de staande poot van de bagagedrager valt - is ruimer te verstellen dan die van de Ortlieb en je portomonnee blijft bij MSX wat beter gevuld dan bij Ortlieb. (Ik heb MSX, mijn vrouw en de spruiten hebben Ortlieb. Zie Ort"liebende" spruit op foto).
Ook veel gevraagd: "Zijn ze echt waterdacht?"
Antwoord: Jawel, de volle 100%!! (Dus de goudvissen kunnen mee!) 

MSX zadeltas zwart

MSX zadeltas zwart
Waterdichte zadeltas, passend bij complete MSX-series

MSX zadeltas
Functionele en vergrootbare zadeltas.
- 3M Scotchlite reflecterende beveiligingselementen
- Maten: H 9 x B 12 x L 18 cm
- Gewicht incl. bevestigingsmateriaal 176 g


Euro 20.90Aantal